Home VinkitHyviä nettisivustoja yrittäjälle

Hyviä nettisivustoja yrittäjälle

Yrittäjälle on suunnattu lukuisia hyödyllisiä nettisivustoja ajatellen liiketoiminnan pyörittämistä. Ihan yrityksen alkutaipaleella kun mietitään millaiset kotisivut tehdään, mitkä ovat yrityksen värit, logo ja muutenkin mistä asioista tulevan firman brändi tulee muodostumaan, niin oiva kumppani kyseisiin pohdintoihin on osaava mainostoimisto. Googlen kautta löytyy jos jonkinlaista mainostoimistoa, mutta kannattaa ehkä valita paikallinen kumppani jossa voi vierailla ihan fyysisesti ja jutella tarkemmin asioista. Sähköpostin välityksellä ei välttämättä saa tarpeeksi luotettavaa kuvaa yrityksestä saatikka luotettavuudesta. Yritys tarvitsee tietoa myös siitä, mistä löytyy hyviä työntekijöitä yrityksen tarpeisiin. Välitysfirmoja löytyy googlettamalla vaikka kuinka paljon, mutta jos et halua maksaa saadaksesi työntekijän, voi yrittäjä hakea itse työvoimaa Mol:in sivuilta.

Online business

Aloittavan yrityksen erityisesti kannattaa miettiä erilaisiin oman alan tapahtumiin osallistumista, kuten messuille. Hyviä tapahtumia Suomessa löydät messukeskusken sivuilta, sekä kuluttaja- että ammattimessuja. Yritys tarvitsee tapahtumiin muun rekvisiitan lisäksi myös erilaisia liikelahjoja eli profiilituotteita, ja näitä löytyy muun muassa Axon Profilin sivuilta. Liikelahjoja kuten esimerkiksi kuulakärkikyniä, joissa on firman logo, voi jakaa myös asiakaskäynneillä, jolloin asiakkaalle jää tapaamisesta jokin konkreettinenkin muisto vaikkei kauppoja heti tulisikaan. Lisäksi esimerkiksi yritykselle räätälöidyt pakkausteipit auttavat tuotemerkin vahvistamisessa. Yrittäjän on myös hyvä kuulua yrittäjien liittoon, jolloin hän saa viimeisimmät tiedot mitä yritysmaailmassa tapahtuu ja pystyy hyödyntämään liiton etuja kuten esimerkiksi lakipalveluita. Yrittäjä on usein Suomessa aika yksin asioiden kanssa, jos ei itse lähde verkostoitumaan ja etsimään tärkeää tietoa, kuten esimerkiksi verotustietoja. Arvonlisäverot sekä ennakkoverot on maksettava ajallaan, ettei joudu vaikeuksiin verottajan kanssa. Näistä kaikista löytyy hyvin tietoa vero.fi –sivustolla.

Muita yrittäjälle hyödyllisiä nettisivuja ovat myös hyvät uutissivut kuten Kauppalehden sivusto, josta yrittäjä voi lukea viimeisimmät yritysuutiset, pörssikurssit ja muut kiinnostavat yritysmaailman ajankohtaisasiat. Myös monia oman alan julkaisuja löytyy netin kautta, enää ei tarvitse välttämättä tilata lehteä paperiversiona toimistolle. Oman alueensa yritys- ja kehitysyhtiöiltä yritys saa myös paljon tukea muun muassa koulutukseen ja valmennukseen, sekä yritysrahoitukseen. Esimerkiksi Tampereen alueella toimii Tredea, jonka kautta yritys voi jopa työllistää työntekijöitä ulkomailta, jos Suomesta ei löydy tarvittavan kielen taitajia.

Opi muilta yrittäjiltä

Yksi hyvä lähde on erään yrittäjän blogi: Jason Cohen on kokenut yrittäjä, joka on menestynyt hyvin teknologiateollisuudessa. Hän perusti neljä yritystä, jotka kaikki ovat olleet kannattavia. Hänen bloginsa ei sovi vain ammattilaisille ja nörteille, vaan myös kaikenlaisille yrittäjille. Tästä blogista saat viimeisimmät päivitykset Internet-markkinoinnissa, hakukoneoptimoinnissa sekä mobiili-innovaatioissa . Jos olet yrittäjä, mutta et ole SEO-guru, jätä verkkoläsnäolosi tekniset näkökohdat ammattilaisten oppien varaan. Cohen opastaa siinä.

Ota koodi haltuun

Codecademyn interaktiiviset kurssit on välttämätön resurssi. HTML:n, CSS:n, PHP:n ja JavaScriptin oppiminen auttaa sinua hallitsemaan verkkosivustoasi, korjaamaan virheitä, lisäämään uusia ominaisuuksia ja jopa kehittämään uuden, kun olet saanut tarpeeksi vanhasta sivustosta tai yksinkertaisesti vain haluat tehdä uuden.

Saatat ajatella, että sinun ei tarvitse oppia ohjelmoimaan, mutta sinun tarvitsee tehdä sitä vain nähdäksesi, mitkä kehittäjät ovat kalliimpia ja miten eurot käytetään paremmin markkinointiin tai paremman tuotteen tarjoamiseen. Tämä on ratkaisevan tärkeää, koska se on yksi tärkeimmistä näkökohdista, jonka jokaisen yrittäjän tulisi tietää ansaitakseen rahaa. Voit käyttää ylimääräiset rahasi esimerkiksi tuotteilla markkinointiin.