Home VinkitMuista asiakasta henkilökohtaisesti laadukkaalla lahjalla

Muista asiakasta henkilökohtaisesti laadukkaalla lahjalla

Eikö viesti sosiaalisen median kautta riitä, vieläkö niitä perinteisiä liikelahjoja annetaan? Viesti ei ole sama asia kuin henkilökohtainen muistaminen. Kiireisenä nettiaikana henkilökohtaisesti tai tiettyyn tapahtumaan suunnitellusta liikelahjasta on tullut yhä tärkeämpi. Se kertoo yrityksen tavasta arvostaa asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Liikelahja on sitoutumista tärkeisiin ryhmiin, ja se antaa asiakkaille viestin välittämisestä.

Miten valitaan oikeanlainen lahja?

Liikelahjalla on aikansa ja paikkansa, sitä tulee suunnitella huolellisesti tapahtuman ja tilanteen mukaan. Ulkomaalaisten yritysten kohdalla on syytä opiskella tarkkaan kyseisen kulttuurin etikettisäännöt ja ottaa huomioon lahjoihin liittyvät tavat, sillä samat lahjat eivät sovellu kaikkiin kulttuuripiireihin. Erityisesti Aasian maiden kulttuureissa numeroilla ja väreillä voi olla tärkeitä merkityksiä, joita ei osata ajatella eurooppalaisesta näkökulmasta. Uskonnot ja kielimuuri asettavat myös omat haasteensa liikelahjan valintaan yli rajojen. Isommissa tapahtumissa, joissa asiakkaille halutaan jakaa pieni muisto, on syytä panostaa laadukkaaseen tuotteeseen, josta on hyötyä arjessa. Yrityksen logolla varustettu lahja voi olla tyylikäs, laadukas ja käyttökelpoinen. Monilla on turhan huonoja muistoja 80-luvulla jaetuista markkinalahjoista, joiden kohdalla panostettiin usein enemmin määrän kuin laatuun. Nykyisin asetelma on kääntynyt kuitenkin toisinpäin.

Yhteistyökumppanikin on asiakas

Yrityksen liikekumppanit ovat tärkeitä, ja liikekalenteriin on hyvä merkitä tärkeät merkkipäivät ja juhlat, jolloin kumppaneita kannattaa muistaa. Tarjolla on laaja valikoima erittäin korkealaatuisia tuotteita, jotka komistavat yritysten tiloja. Oman yrityksen tyylikäs logo kumppanin liiketilan koristajassa antaa antajan maineen kiiriä myös muille tiloissa vieraileville. Kumppaneitaan ja työntekijöitään arvostava johto luo liikelahjojen avulla imagoaan – se kertoo yrityksestä, jolla on visioita ja tarkoitus luoda verkostoa, joka säilyy pitkään. Liikelahja on viesti yrityksen arvoista, sen avulla on hyvä antaa viestiä ulkopuolisille, millainen on yrityksen toimintakenttä ja mitä se haluaa viestittää toiminnastaan. Millaiset arvot ovat lähellä yrityksen johtoa? Nykyiset kuluttajat ovat aiempaa herkempiä asian suhteen – vihreät arvot, eettisyys, työntekijöiden kohtelu ja tuotteiden materiaali ovat nousseet aiempaa tärkeämmiksi. Yritysten kannattaakin tuoda lahjoissaan esille niitä vahvuuksia, joita sillä on takanaan.